Onderhoud

Reiniging

Regelmatig
Reinig de kast en de metalen band met een zachte borstel en vloeibare zeep, spoel af met schoon lauw-warm water.

Speciale gelegenheden

Reinig het horloge zorgvuldig met schoon water na het zwemmen of een andere sportactiviteit. Zeker als het horloge in aanraking is geweest met zeewater, zand of stof.

 

Preventie

Dagelijks gebruik
Horloges zijn gevoelig voor magnetische velden. Vermijdt daarom de dichte nabijheid van b.v. stereo-apparatuur, elektrische scheerapparaten, electronische sleutels, mobiele telefoons etc. Hiermee voorkomt u dat uw horloge ontregeld raakt.

Speciale gelegenheden
Een horloge met een gebarsten glas kan beschadigen door oxidatie: vermijdt vallen of stoten om beschadigingen aan het glas te voorkomen. Als er toch een probleem ontstaat, aarzel dan niet contact op te nemen met uw lokale dealer.

 

Behoud

Dagelijks gebruik
De leren band van een horloge, zelfs die van de hoogste kwaliteit, slijt na verloop van tijd door transpiratie en andere oorzaken.
Vermijdt, om het leer te beschermen, daarom contact met vocht. Ook al is het horloge zelf hiertegen wel bestand!
De metalen band van een dergelijk horloge kan welliswaar gedragen worden tijdens het douchen of baden, maar dient niet te worden gebruikt tijdens het duiken (m.u.v. speciale duikhorloges).

Iedere twee jaar
De pakkingen voor de waterdichtheid zijn onderhevig aan veroudering. Een complete service van uw horloge iedere twee jaar door een geautoriseerd service centre maakt deel uit van de Ebel Garantie (schoonmaken van de kast, controle van het uurwerk, vervanging van de pakkingen, vervanging van de batterij voor quartz horloges). Ebel adviseert deze service iedere twee jaar, ook na het verstrijken van de garantie periode.

 

Onderhoud in één oogopslag

  • Regelmatig reinigen van de metalen onderdelen.
  • Afspoelen met schoon water na het zwemmen in chloor- of zoutwater.
  • Zorgvuldige reiniging na contact met zand of stof.
  • Complete service iedere 2 jaar door een geautoriseerd service centre.



Made by Blue Chili Creative   |   Disclaimer